dimecres, 3 d’abril del 2019

Divendres dia 29 de Març del 2019 es va realitzar una xerrada sobre la vespa velutina, en ella, es va dir que no existeix feromona que garanteixi la captura de la vespa velutina en exclusiva (si més no de moment).

Se'ns va donar nom d'un producte que atreu vespes i mosques, però no abelles. El venen a botigues tipo l'agrocomerç de Bescanó (passo foto de producte). Avantatge: l'atraient dura més temps que els casolans i no has d'estar tant a sobre. Inconvenient: és car.

Existeixen receptes casolanes com les que han passat (4l aigua, 1l sidra i 1kg sucre) més barates i que has de canviar sovint.

Per minimitzar les captures col·laterals, el mètode que ens van dir és realitzar forats de menor diàmetre a dalt l'ampolla. Així es facilita que abelles, mosques, mosquits i altres insectes petits puguin sortir. La vespa cabro que és més gran que la velutina malauradament sempre un dany col.lateral. Adjunto imatge que he trobat a i internet i indica diàmetres aproximats dels forats que s'han de fer.

Van informar que a Mas Llunès han colocat unes 7-8 trampes, mentre que a Bescanó nucli ronden la quarantena.